מאנו, היא קראה לו - עטיפה חדשה

סופר/ת : אהרן שי
טוען...

מאנו, היא קראה לו - עטיפה חדשה

סופר/ת : אהרן שי
מחיר מיוחד ‏29 ₪ מחיר רגיל ‏89 ₪

מהביקורות
״יש בספר שילוב בין סגנון תיעודי, עדות ביוגרפית וחלקים ברוח ספרותית בדויה. במארג הזה מציב הספר קונטרה־פונקטים: הגבריות הלוחמת של הגיבור מול חוויותיו הקשות של המספר במלחמת לבנון... קסמו של הספר בחיכוך שבין ההיסטוריון... המודע לאוזלת היד של המידע היבש... [לבין] הסופר המנסה לשבץ מדמיונו את החללים החסרים בפסיפס.״
נאוה סמל

״אט־אט, בידי אומן מוביל אותנו המחבר אל דמותו החידתית משהו של הגיבור... בעל אלף הפנים. הספר נע בין תקופות חייו של הגיבור בצד תחנות בחיי הדובר/המספר.״
אביב וסתיו

״לעולם לא תדע היכן מסתתר האירוע האישי והיכן מתחיל האירוע ההיסטורי.״
אברהם נוה

״מאה שמונים ושלושה עמודים מרגשים.״
בוקספר

פרופ' אהרן (רוני) שי הוא בן למשפחה ספרדית מהיישוב הישן שהתיישבה באמצע המאה ה־19 בעיר העתיקה בירושלים והתגוררה בבית המשפחה בפינת הרחובות שער הברזל והגיא, הנקרא עד היום על שמה, "בית דנון". מקור המשפחה ביוון וביוגוסלביה ועד הדור האחרון שימרה המשפחה את שפת הלדינו.
אהרן שי הוא בוגר ומוסמך האוניברסיטה העברית, בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת אוקספורד, פרו־רקטור של אוניברסיטת תל אביב, מופקד הקתדרה לחקר מזרח אסיה ע"ש שאול נ' אייזנברג, חבר בחוגים להיסטוריה וללימודי מזרח אסיה. תחומי מחקרו הם ההיסטוריה המודרנית של סין והאימפריאליזם באסיה. היה פרופסור אורח באוקספורד, בפריס, בטורונטו, בניו יורק ובמחוזות סין. היה יושב ראש הוועדה להוראת ההיסטוריה במשרד החינוך ודירקטור בחברות ביטוח.
כתב ספרי עיון ומחקר רבים שראו אור בישראל, בבריטניה, בארצות הברית ובסין. רומן היסטורי ראשון פרי עטו, בנהזר, ראה אור בספריה לעם (עם עובד, 1990). בהוצאת זמורה־ביתן ראו אור הספרים סין: ממלחמת האופיום עד יורשי מאו (1990) וג'אנג שואה ליאנג: הגנרל שלא נלחם (2008).

במלאי
מק״ט
10314205
עמודים
184
יציאה לאור
31 בינו׳ 2017
מכתבים מסתוריים מאנגליה המתגלים באקראי פותחים רומן זה, שהוא סיפורו המדהים של עמנואל אדיג׳ס, חייל לשעבר בצבאות מוסוליני, החי בישראל. בפני הקורא נפרש משולש יחסים מוזר בין עמנואל לבין רות, צעירה ירושלמית, ובין השניים לבין המספר, היסטוריון מהוסס, שהקריירה האוניברסיטאית שלו דומה, לדבריו, ״לגופו של עמנואל ערב מותו״. האירועים המתרחשים בירושלים משנות השישים עד שנות התשעים נשזרים במקביל להתרחשויות באירופה של שנות המלחמה ולתמורות בחיי עמנואל.