הרופא והנפש - ויקטור פרנקל

טוען...

הרופא והנפש - ויקטור פרנקל

‏98 ₪
שאלת משמעות החיים, המעסיקה את כולנו, עולה בכל פעם מחדש וחוזרת ביתר שאת ברגעי משבר, שהם חלק אינטגרלי מהחיים. כל מי שחווה אובדן כלשהו, נפגע פיזית או נפשית או יוצא לגמלאות בניגוד לרצונו, מתחבט בשאלות עתיקות יומין, כמו: למה לחיות? לְמה לשאוף? למה לסבול? כולנו זקוקים לגישה רוחנית ופילוסופית שתשמש עוגן בסערות הצפויות לנו בתקופות חיים שונות. תורת הלוגותרפיה, הנמצאת במרכזו של הרופא והנפש, יכולה לסייע רבות במשימה הזאת. הלוגותרפיה, אותו טיפול נפשי־רוחני באמצעות גילוי משמעות החיים, איננה רק תיאוריה פסיכולוגית אלא גם שיטה טיפולית ופילוסופיית חיים מעשית, שעיקרה מחויבות לערכים הומניים ושמירה על כבוד האדם ועצמאותו. גישה זו מדגישה את חשיבות הממד הרוחני של האדם, שבו כלולה הן שאיפתו לחופש והן אחריותו האישית לבחירותיו. הלוגותרפיה מציעה לנו לראות בחיים תפקיד ומשימה שעלינו למלא כמיטב יכולתנו.
 
הרופא והנפש הוא יצירת מופת מדעית שראתה אור לראשונה בשנת 1946, לאחר שחרורו של מחברהּ, ויקטור פראנקל, ממחנות הריכוז הגרמניים שבהם שהה שלוש שנים וחצי. ביצירה קלאסית זו, שתורגמה ללשונות רבות וזכתה לעשרות מהדורות, מניח פראנקל את יסודות הפסיכותרפיה ההומניסטית, מדגיש את חשיבות הגשמת הערכים הפנימיים והאישיים של האדם לבריאותו הנפשית־רוחנית ואת החיפוש אחר המשמעות כמטרה המרכזית בקיומו. ויקטור אמיל פראנקל (1997-1905) הוא פסיכיאטר ונוירולוג יהודי־וינאי נודע. ייסד את תורת הלוגותרפיה ולימד אותה באוניברסיטאות רבות בעולם.
 
פרופסור פראנקל, הנמנה עם אסכולת הפסיכולוגיה ההומניסטית, זכה בעשרים ושבעה תוארי דוקטור לשם כבוד. יצירתו המפורסמת ביותר, האדם מחפש משמעות, נמכרה עד היום ביותר מתשעה מיליוני עותקים. מספריו הנוספים: הזעקה הלא נשמעת למשמעות, האל הלא מודע, והשאיפה למשמעות - כולם ראו אור בהוצאת דביר.
במלאי
מק״ט
18101263
עמודים
288
יציאה לאור
2 במאי 2010
תרגום
דוד גוטמן